Κουνέλι Champagne D’Argent

κουνέλι CHAMPAGNE D'ARGENT

Κουνέλι Champagne D’Argent – Champagne D’Argent Rabbit

Πρόκειται για κουνέλια γνωστά ως εξαιρετικά κατοικίδια ζώα και αυτό οφείλεται στον καλό τους χαρακτήρα,  επίσης πολύτιμο τόσο για το κρέας του και για το όμορφο τρίχωμα του.
Είναι από τις λίγες σπάνιες ράτσες κουνελιών.

Το κουνέλι Champagne D’Argent είναι μια ράτσα που  προέρχεται από την περιοχή της Καμπανίας της Γαλλίας. Το 1631, αυτό το κουνέλι καταγράφεται για πρώτη φορά και αναφέρεται με το όνομα «Riche» . Το όνομα αυτό οφείλεται στο πολύ πλούσιο τρίχωμα του. Το κουνέλι «Riche» αναφέρεται και πάλι στα γραπτά του 1765.

Πιστεύεται ότι οι Βενεδικτίνοι μοναχοί στα μοναστήρια της Καμπανίας της Γαλλίας ανέπτυξαν την πραγματική ράτσα αυτού του κουνελιού. Αν και οι μοναχοί ίδρυσαν το αρχικό μοναστήρι το 1115, η πραγματική ημερομηνία δημιουργίας της ράτσας Champagne D’Argent δεν είναι γνωστή.

κουνέλι Chanpagne D'Argent

Τα πρώτα κουνέλια αυτής της ράτσας έφτασαν στην Αμερική το 1912 με το μεταφρασμένο όνομα «Rabbit Silver από Champagne», σύντομα να μετατραπεί σε Champagne Silver και να καταλήξει  σε Champagne  D’Argent, όνομα που φέρει μέχρι σήμερα.

Η έγκριση του πρότυπου της ράτσας έγινε το 1912. Το Βρετανικό Συμβούλιο κουνελιού αναγνωρίζει πέντε χρώματα της ράτσας: μπλε, καφέ, κρεμ, σαμπάνιας και μαύρο, ενώ η αμερικανική Rabbit Breeders Association αναγνωρίζει μόνο το κρεμ και της σαμπάνιας.

Τα νεογέννητα έχουν μαύρο χρώμα, που καθώς ωριμάζουν, αναπτύσσουν ένα όμορφο ασημένιο πυκνό μεταξένιο τρίχωμα, με τελικό χρωματισμό ένα γαλαζωπό λευκό με διάσπαρτες μακριές κατάμαυρες τρίχες που δημιουργούν την εντύπωση μαυρισμένου ασημιού.
Το βάρος των ενηλίκων ανέρχεται σε  4,0–5,44 κιλά.

Πηγή 

error: