Κουνέλι Ιμαλαΐων

Κουνέλι Ιμαλαΐων

Κουνέλι Ιμαλαΐων – Himalayan Rabbit

Eίναι μια μεσαίου μεγέθους ράτσα κουνελιού και είναι παρόμοιο με το κουνέλι της Καλιφόρνιας.

Το σώμα είναι λευκό με χρωματιστά σημεία και αναγνωρισμένα χρώματα σημείων το μαύρο, το μπλε, το σοκολατί και το λιλά.
Τα σημεία αυτά είναι στη μύτη, στα αυτιά, στα πόδια και στην ουρά.

Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και τις πιο ήρεμες ράτσες. Το ενήλικο κουνέλι Himalayan ζυγίζει περί το 1,2 κιλό έως τα 2 κιλά.  Έχουν κόκκινα μάτια και κυλινδρικό σώμα.

Κουνέλι Ιμαλαΐων

Η ιστορία της φυλής είναι εν μέρει ένα μυστήριο, καθώς δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία που να δηλώνει σαφώς πως προήλθε αυτή η ράτσα. Κάποιοι εικάζουν ότι η προέλευσή της μπορεί να είναι στην Άπω Ανατολή, σε αντίθεση με τα Ιμαλάια, όπως υποδηλώνει το όνομά της.

Ο κύριος σκοπός αυτής της ράτσας είναι τα show, αλλά στο παρελθόν προωθήθηκε για το λευκό τρίχωμα του. Επίσης, είναι η μόνη ράτσα κουνελιού που έχει επιπλέον ένα σετ θηλών. Είναι οι πρόγονοι του κουνελιού της Καλιφόρνιας και ένα από τα πιο κοινά κουνέλια κρεατοπαραγωγά.

Ένα δημοφιλές παιχνιδιάρικο κατοικίδιο ζώο ιδανικό για τα παιδιά και το σπίτι. Είναι κουνέλι μικρού μεγάθους, γενικά πολύ ήρεμο από τη φύση του και ιδιαίτερα φιλικό. Είναι έξυπνο, παιχνιδιάρικο, κοινωνικό, αρέσκεται στην παρέα και είναι συνήθως εξαιρετικό στην επαφή του με τα παιδιά. Τα κουνέλια Ιμαλαϊων είναι πολύ ανεκτικά, λατρεύουν να είναι αγκαλιά και σχεδόν ποτέ δεν δαγκώνουν.

Πηγή 

error: