Κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά

  • Home
  • ράτσες
  • Κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά
ράτσες κουνελιών για παιδιά

Ποιές είναι οι κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά.

Ας δούμε ποιες είναι οι κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με μικρά παιδιά

Σας προτείνουμε τις πέντε πιό κατάλληλες ράτσες κουνελιών για συγκατοίκηση με παιδιά, σύμφωνα με την ομάδα των κτηνιάτρων που ασχολούνται με τα εξωτικά ζώα στο “ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ” Κτηνιατρικό Κέντρο.

κουνέλια κατάλληλα για παιδιά

Αν είστε  προετοιμασμένοι για να γίνετε κάτοχος ενός κουνελιού, ως κατοικίδιο ζώο και κυρίως ως κατοικίδιο ιδανικό για τα παιδιά σας και έχετε επίσης κατανοήσει τις βασικές αρχές σωστής συμβίωσης με ένα κατοικίδιο κουνέλι, τότε υπάρχουν κάποιες φυλές κουνελιών, που είναι ιδανικές για μια πολύ καλή συγκατοίκηση κουνελιού  και παιδιών. Να θυμάστε όμως πάντα ότι και τα κουνέλια  έχουν τις δικές τους μεμονωμένες προσωπικότητες ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Δεν είναι όλα τα κουνέλια μόνο χάδια, αγάπη και χαρά.

Σασεξ – Sussex

ΚΟΥΝΕΛΙ ΣΑΣΕΞ

Αυτή είναι μια αρκετά νέα φυλή κουνελιού με ωραία εμφάνιση και αξιαγάπητο χαρακτήρα. Κουνέλια μεγάλα κατάλληλα σαν κατοικίδια ζώα για τα παιδιά. Η συμπεροφορά τους είναι παρόμοια με αυτή των σκύλων Λαμπραντόρ. Διακρίνονται για την φιλικότητα τους, και την δραστηριότητα τους!

Ιμαλαΐων – Himalayan

ΚΟΥΝΕΛΙ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Ένα δημοφιλές παιχνιδιάρικο κατοικίδιο ζώο ιδανικό για τα παιδιά και το σπίτι. Είναι κουνέλι μικρού μεγέθους, γενικά πολύ ήρεμο από τη φύση του και ιδιαίτερα φιλικό. Είναι έξυπνο, παιχνιδιάρικο, κοινωνικό, αρέσκεται στην παρέα και είναι συνήθως εξαιρετικό στην επαφή του με τα παιδιά. Τα κουνέλια Ιμαλαϊων είναι πολύ ανεκτικά, λατρεύουν να είναι αγκαλιά και σχεδόν ποτέ δεν δαγκώνουν.

Αβάνας – Havana

ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΒΑΝΑΣ

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για υπάκουο και εξαιρετικά φιλικής ιδιοσυγκρασίας το κουνέλι Αβάνας. Επίσης, μπορεί να είναι παιχνιδιάρικο (ανάλογα με την διάθεση του), και γρήγορα και εύκολα δένεται με τους ιδιοκτήτες του. Είναι το κουνέλι που εύκολα συμμετέχει σε εκθέσεις, λόγω του καλού χαρακτήρα του.

Τσιντσιλά – Chinchilla

ΚΟΥΝΕΛΙ CHINCHILLA

Είναι ένα κουνέλι υπάκουο και ήμερο. Χαρακτηρίζεται από την πολύ απαλή και μεταξένια γούνα του. Είναι ζώο ευφυές, περίεργο και παιχνιδιάρικο, που συνεχώς επιδιώκει την προσοχή σας. Τα Chinchilla είναι συνήθως καλά, έως πολύ καλά και ανεκτικά με τα παιδιά, καθώς επίσης προσαρμόζονται εύκολα στο περιβάλον του σπιτιού.

Αρλεκίνος – Harlequin

ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΡΛΕΚΙΝΟΣ

Εδώ έχουμε ένα κουνέλι παιχνιδιάρικο, υπάκουο, και ευφυές. Το κουνέλι αρλεκίνος λατρεύει τις αγκαλιές και αφήνεται στα χάδια. Πρόκειται για μια εξαιρετικής επιλογής χαρακτήρα ειδικά για παιδιά. Είναι ένα κουνέλι που ακούει και ανταποκρίνεται στο όνομα του και είναι εύκολα εκπαιδεύσιμο με το κιβώτιο απορριμάτων. Έχει ευγενικό χαρακτήρα, και είναι ιδανικό ως κατοικίδιο ζώο για συγκατοίκηση με τα μικρά παιδιά.

Ολλανδίας – Dutch 


ΚΟΥΝΕΛΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ


Το κουνέλι Ολλανδίας είναι μια ράτσα  εύκολα αναγνωρίσιμη από το χαρακτηριστικό μοτίβο στο χρώμα του. Το κουνέλι αυτό ήταν κάποτε το πιο δημοφιλές από όλες τις ράτσες κουνελιών.

Ωστόσο σήμερα το ολλανδικό κουνέλι παραμένει ένα από τα κορυφαία δέκα πιο δημοφιλή κουνέλια σε όλο τον κόσμο. Είναι γενικά πολύ εγκάρδιο και αρκετά κοινωνικό, με μεγάλη προσωπικότητα και μπορεί να είναι πολύ δραστήριο.

Είναι ένα κουνέλι έξυπνο και εκπαιδεύεται εύκολα.

Πηγή

error: