Κουνέλι Αβάνας

κουνέλι Αβάνας

Κουνέλι Αβάνας – Havanas

Το κουνέλι της Αβάνας είναι μια ράτσα κουνελιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις Κάτω Χώρες το 1898. Είναι κουνέλι μικρού και μεσαίου μεγέθους με τρίχωμα βαθύ και με έντονο χρώμα. Έχει εξαιρετικά λαμπερή, έτσι ώστε δίκαια να του αποδίδεται το παρατσούκλι «το βιζόν της οικογένειας των κουνελιών.»

Το κουνέλι της Αβάνας – Havanas αναγνωρίζεται από την αμερικανική ένωση κτηνοτρόφων κουνελιών σε τέσσερις τύπους χρώματος: σοκολατί, μπλε, μαύρο, και γκρι. Ο μέσος όρος βάρους  είναι μεταξύ 2,0 kg και 2,9 kg.

Το κουνέλι της Αβάνας – Havana έχει κοντό τρίχωμα και για αυτό  χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση. Ένα βούρτσισμα μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό για να κρατήσει το τρίχωμα του κουνελιού  σας σε πολύ καλή κατάσταση.

Αυτό η ράτσα κουνελιού  προέρχεται από την Ολλανδία, από τα τέλη της δεκαετίας του 1800 και δεν έχει καμιά σχέση με την Αβάνα και την Κούβα. Το όμορφο χρώμα ώθησε τους κτηνοτρόφους να ασχοληθούν μαζί του και να δημιουργήσουν μια νέα ράτσα. Η νέα αυτή ράτσα πήρε το όνομα της από το χρώμα το σοκολατί, που έμοιαζε με εκείνη του κουβανέζικου πούρου από την πόλη της Αβάνας.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για υπάκουο και εξαιρετικά φιλικής ιδιοσυγκρασίας κουνέλι. Επίσης, μπορεί να είναι παιχνιδιάρικο (ανάλογα με την διάθεση του), και γρήγορη και εύκολα δένεται με τους ιδιοκτήτες του. Είναι το κουνέλι που εύκολα συμμετέχει σε εκθέσεις, λόγω του καλού χαρακτήρα του.

Πηγή

error: